Lieftinckstraat 20a, 2672 DT Naaldwijk

Aanbod van diensten

Praktijk MMIXX biedt onderstaande diensten aan

Relatietherapie

Samen heel graag de toekomst willen beleven, maar op dit moment niet overzien ‘hoe’ is vaak het startpunt van relatietherapie. Als de balans van ‘geven en nemen’ binnen de relatie uit verhouding raakt, kan het structureren van gedachten en gevoelens veel inzichten geven. Met jullie ontdek ik patronen binnen de relatie, maar wordt ook duidelijk welk effect ieders eigen gedrag op de ander heeft en vice versa. Relatietherapie is niet altijd garantie voor het hervinden van passie of perspectief, maar geeft bij volledige inzet van partijen in elk geval duidelijkheid in het hier en nu.

Begeleiding bij scheiden

Wanneer het hoge woord ‘scheiden’ is uitgesproken, betekent dat niet alleen het einde van een tijdperk, maar ook een begin. Er moet ontzettend veel geregeld, besproken en losgelaten worden. Jullie kunnen hulp gebruiken om de toekomst constructief tegemoet te gaan en wederzijdse verwachtingen helder te krijgen. Dit werkt doorgaans prettiger met een onafhankelijk derde in het gesprek. Met elkaar stellen wij indien van toepassing een ouderschapsplan op en worden er afspraken gemaakt die voor iedereen aanvaardbaar zijn.

Liefde?
Daar krijg je de kriebels van!

Gescheiden opvoeden

Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de kinderen, maar wel vanuit twee huishoudens. Met eigen regels, met een eigen gezinscultuur. Het vergt veel om als ex-partners het belang van de kinderen voorop te blijven stellen, en tevens allebei je eigenheid te kunnen behouden. Met elkaar bespreken wij situaties die makkelijker zouden kunnen verlopen en onderzoeken wij welke positieve effecten (kleine) aanpassingen kunnen hebben, met het welzijn van de kinderen als hoogste prioriteit.

Stiefgezincoaching

Het aantal samengestelde gezinnen in Nederland groeit met de dag. Bij het opvoeden van kinderen binnen een stiefgezin komen nog veel meer uitdagingen kijken dan in reguliere gezinnen. Naast de aan- of afwezigheid van de bloedband met het kind, spelen verworven gewoontes tot dan toe, en rouw om de scheiding of het overlijden van de biologische ouder een grote rol. Waar ligt binnen jullie ‘nieuwe gezin’ de meeste druk en wat zou je graag anders zien? Met elkaar zoeken wij naar alternatieve manieren in de dagelijkse gang van zaken die de onderlinge relaties voelbaar verbeteren.

Het beste voor de kinderen

Individuele gesprekstherapie / coaching

Jij wilt zelf de regie voeren over je eigen leven en vraagt daar ondersteuning bij. Omdat je bijvoorbeeld steeds tegen dezelfde muren oploopt, omdat je een negatieve spiraal wilt doorbreken of omdat je gewoonweg denkt dat het ‘makkelijker’ zou moeten kunnen. Samen onderzoeken wij welke gedachten en gedragingen jou wèl helpen om meer het gevoel te krijgen dat je grip hebt op het leven. Het vergroten van de draagkracht en beperken van de draaglast zijn hiervoor uitgangspunten.

Onderhoud

Iedere relatie kent ups en downs. Om kleine aandachtspunten niet uit te laten groeien tot grote knelpunten kunnen jullie bij Praktijk MMIXX terecht voor een éénmalig of (half)jaarlijks gesprek, waarin we met elkaar de kernwaardes van jullie samenzijn naar boven halen. Hoe kunnen jullie investeren in en het uitbouwen van de succesfactoren? Jullie worden geholpen met het maken en evalueren van onderlinge afspraken. Onderhoud, dat een ander woord voor gesprek is, is een waardevolle vorm van aandacht voor elkaar, die heel goed preventief in te zetten is.